Inspiratie opdoen?

Leuk! Jullie gaan trouwen en zoeken naar de perfecte set trouwringen. Wat past bij jullie? En waar moet je rekening mee houden? Wij hebben een overzicht gemaakt van keuzes die je kunt maken.

Waar beginnen we?

1. Kies de metaalsoort

kleuren-4

Welke kleuren goud zijn er?

Er zijn vele kleurmogelijkheden, afhankelijk van het gehalte en de samenstelling van het goud. Goud in 14 karaat heeft 585 duizendste deel fijngoud (dus: geel) en de rest is kleurbepalend. Als je bijvoorbeeld meer koper toevoegt dan zilver, dan krijg je roder goud. Hoe meer koper hoe roder.

De meest voorkomende kleuren zijn: Geel, Warm Geel, Rood, Rosé, Grijs, Wit.

Een trouwring is niet zomaar een ring

Een trouwring is een ring als symbool voor oneindige liefde. Vandaar ook de ronde vorm: geen begin en geen eind. Een trouwring moet dus lang mee kunnen gaan en dat vereist de nodige kwaliteit. Die kwaliteit is voor de consument lang niet altijd meteen zichtbaar aan de buitenkant, zeker niet als de ringen net nieuw zijn. Nieuwe ringen glimmen nog prachtig, maar na een paar maanden of jaren dragen kunnen de kwaliteitsverschillen aan het licht komen. 

Een trouwring behoort in onze ogen gemaakt te zijn uit “getrokken buis” of geperst uit een dikke plaat. Beide gevallen geven de mooiste en meest stevige molekuulstructuur van het goud. Deze ringen zijn harder en hebben de mogelijkheid om groter of kleiner gemaakt te worden zonder dat er barsten of scheuren in komen. Het groter maken kan door oprekken van de ring of door het open zagen en een extra stukje goud tussen te zetten.

goud-scratch-05489@0,3x

Witgoud?

Goud is in de basis geel. Dit goud is puur en staat voor 24 karaats goud oftewel 999/000 deel fijngoud. Om van geelgoud naar witgoud te gaan moet je een extra metaal toevoegen dat een “ontkleurende” werking heeft. Dit kan met zilver of palladium.

In Nederland gebruiken we vaak 14 karaats goud. Dat goud bestaat voor iets meer dan de helft uit puur goud; 585 duizendste deel om precies te zijn. De rest is dus een combinatie van koper, zilver, palladium, enz. Je kan je dus voorstellen dat als het goud voor meer dan de helft uit geelgoud bestaat de ring dus nooit 100% wit kan worden. En dat klopt! Er blijft altijd een lichte gele “zweem” over het witgoud bestaan. Bij een zilver-legering is dit iets meer dan bij een palladium legering. Om de ring toch geheel wit te krijgen wordt er een extra laag over de ringen gemaakt. Deze laag bestaat uit rhodium. Alleen dan zijn de ringen echt mooi wit.

Witgouden trouwringen
rm-50662@0,3x

2. Uit hoeveel delen moet de ring bestaan?

Als je gaat voor één kleur is deze keuze makkelijk, maar gaan jullie voor twee of meer kleuren, dan heb je de keuze uit verschillende verdeelmogelijkheden. Kiezen jullie – bij het gebruik van twee kleuren – voor half om half, of voor een klein randje wit en de rest geel, bijvoorbeeld.

Bicolor gouden trouwringen
Black & White trouwringen
3delen-50751@0,3x

3. Oppervlakte behandelingen

4. Kies de vorm van de ring

3. Oppervlakte behandelingen

Het oppervlakte van de ringen is naar jullie smaak te behandelen. Zo kunnen jullie kiezen uit: hoogglans, mat, gezandstraald, ice mattering, enz.

Het oppervlakte van de ringen is naar jullie smaak te behandelen. Zo kunnen jullie kiezen uit: hoogglans, mat, gezandstraald, ice mattering, enz.

4. Kies de vorm van de ring

Kiezen jullie voor bol, vlak of iets daar tussenin? Ook voor de vorm van de ringen zijn weer zeer veel mogelijkheden.

TIP!

Let ook op de vorm van de binnenkant van de ringen: deze is erg bepalend voor het draagcomfort. Een iets bollere binnenkant zit veel lekkerder dan een vlakke ring. Het raakpunt op de huid is vele malen minder aanwezig. Dit scheelt echt enorm! Tippie van ons.

Kiezen jullie voor bol, vlak of iets daar tussenin? Ook voor de vorm van de ringen zijn weer zeer veel mogelijkheden.

5. Kies de breedte van de ringen

Bij de breedte van de ringen heb je al de keuze vanaf 2 mm.

Design trouwringen

Prijsverschil in trouwringen

Er is helaas een aantal trouwringenleveranciers in Nederland dat het niet zo nauw neemt met de kwaliteit. Deze “prijsvechters” bieden ringen aan die op het eerste gezicht prachtig zijn, maar na een aantal maanden/jaren gaan de gebreken zichtbaar worden en dan zit je met ringen die niet meer mooi zijn en soms zelfs niet meer op te knappen. Deze ringen zijn gegoten ringen. 
Een gegoten ring heeft een zachte structuur van het goud. Als goud gegoten wordt dient het eerst te worden geplet, gesmeed of gewalst om zo weer een hardheid te kunnen verkrijgen. Gebeurt dit niet, dan zullen de ringen makkelijk kunnen krassen, deuken of vervormen. En een ring met een steen bijvoorbeeld, mag echt niet vervormen omdat dan de steen eruit kan.

Wij werken uitsluitend met ringen die vervaardigd zijn uit gewalste plaat of getrokken buis. Op deze manier heb je een ring uit één stuk, zonder naad, en de molekuulstructuur is top. Van onze ringen hebben jullie gegarandeerd een leven lang plezier!

6. Kies de dikte/hoogte van de ring

Bicolor trouwringen
zilver-trouwring-03423

7. Kies een mooie diamant voor de damesring

Briljant of diamant?

Dit is een veel voorkomende vergissing, maar eenvoudig uit te leggen.
 Diamant is de steensoort en Briljant is de vorm.
 Een Briljant is dus een geslepen diamant. Briljant is de meest voorkomende vorm van diamant, maar er zijn nog veel andere vormen zoals: Princess, Carré, Markies, Peer en nog veel meer.

palladium-11-05582

8. Kom bij ons langs

Jullie hebben nu een beter beeld van alle mogelijkheden die er zijn bij het uitzoeken van trouwringen. Bezoek onze trouwringenshop en vertel ons hoe jullie de ringen het liefste willen hebben. Samen zorgen we voor de perfecte ringen!

Ringen bij ons gekocht? Laat weten wat je ervan vindt! Daar worden wij erg blij van!
trouwring
Jeroen heeft ons fantastisch geholpen met het samen stellen van onze ringen. In zijn trouwshop waren zoveel verschillende ringen te zien! Samen met hem hebben we al onze wensen doorgesproken en een geweldig resultaat ontvangen.